11 przykazań baristy dla dobrego smaku espresso

02/03/2015 10:48:00

Dokładnie czyść swój ekspres co 2-3 dni

Przygotowuj swój ulubiony smak

Aby uzyskać lepszy smak,używaj średnio wypalonych ziaren

Drobno zmiel ziarna kawy

Przygotuj 7 gr.(0,24 oz) porcje zmielonej kawy

Ubijaj kawę tamperem (nacisk ok.44 funtów=19,94 kg)

Zawsze używaj wody demineralizowanej (twardość 4,91 st.e)

Zadbaj o prawidłową temperaturę wody (90 st.C)

Pilnuj odpowiedniego ciśnienia parzenia (9 atm)

Czas parzenia powinien wynosić około 30 sekund.

Kawę nalewaj do suchej i ciepłej filiżanki (ok.40 st.C)

Happy Easter from REPA!
Our offices and warehouse will be closed during the Easter weekend and on Monday, April 1. We will be back open for you as usual on Tuesday, April 2.